Roadlegs

Adatvédelem

Utolsó frissítés: 2026. október 5.

Ami az eszközödön marad

Az utaid a böngésződben (helyi tárhelyen) mentődnek. A Roadlegs nem olvassa őket, kivéve ha bejelentkezel a szinkronizálásukhoz (lásd lent). Készíts róluk biztonsági másolatot fájlba az Utaim ablakból, ha biztonságban szeretnéd tartani vagy másik eszközre szeretnéd átvinni őket. A böngészőben a webhelyadatok törlése eltávolítja őket.

Ami a szerverünkön tárolódik

Az élőben megosztani választott utak, és a fiókod, ha bejelentkezel. A megosztott utat a Roadlegs szerverén tároljuk két titkos linkkel együtt: az egyik a közös tervezéshez, a másik a megtekintéshez való. Bárki megnyithatja az utat, akinek megvan a linkje, ezért csak megbízható emberekkel oszd meg a linkeket. Új linkeket készíthetsz, amivel a régiek megszűnnek, vagy abbahagyhatod a megosztást. Azokat a megosztott utakat, amelyeket 180 napig senki sem módosít, töröljük. A szolgáltatás visszaélések elleni védelmére a hálózati címed rövid életű, sózott hash-ét használjuk a kéréskorlátokhoz. Másra nem használjuk. Ha bejelentkezel, az e-mail-címed és a szinkronizált utak a szerveren maradnak, amíg törlöd a fiókot (Fiók az Utaim ablakban, ahol mindent letölthetsz, amit tárolunk). A bejelentkezés egy munkamenet-sütit állít be.

Szolgáltatások, amelyekkel a böngésződ kommunikál

A tervezéshez más szolgáltatások is kellenek, és a böngésződ elküldi nekik, amire szükségük van, ideértve a hálózati címedet is. Mi választjuk ki őket:

Mindegyiknek saját adatvédelmi szabályzata van. A megállóid koordinátái is részei annak, amit megkapnak. A helykeresések először egy Roadlegs-gyorsítótáron mennek át. Ez egy hétig megőrzi a keresett területet és a választ, és nem tárolja, hogy ki kérdezett.

Sütik és analitika

A Roadlegs nem használ hirdetési sütiket. A látogatások számlálására a Google Analyticset használja, amely sütiket állít be, és elküldi a Google-nek a hálózati címedet és a megnyitott oldalakat. A webhely tulajdonosának vezérlőpultja egyetlen bejelentkezési sütit használ. Az elemzés csak azután indul el, hogy elfogadod a sütisávban. Választásodat bármikor megváltoztathatod a lábléc Süti-beállítások hivatkozásával.